Ексклюзиви
субота, 24 травня 2008 12:03

Генпрокуратура готується відсторонити Луценка

Генпрокуратура має намір у понеділок, 26 травня, відсторонити лідера "Народної самооборони" Юрія Луценка від обов"язків міністра внутрішніх справ.

Таку інформацію джерел "Дзеркала тижня" підтвердив перший заступник голови парламентського комітету по боротьбі з оргзлочинністю та корупцією Геннадій Москаль.

За інформацією джерел, причиною відсторонення мають стати кримінальні справи, порушені через бійку між Луценком та мером Києва Леонідом Черновецьким, а також розслідування з приводу використання службового автотранспорту родиною міністра.

"Нам відомі відповідні плани Секретаріату президента, який діє через Генеральну прокуратуру, до найменших дрібниць", — заявив Москаль, повідомивши, що з цього питання вже збиралася група найдосвідченіших юристів "Народної самооборони".

"Реального механізму відсторонення Юрія Луценка від обов"язків немає через розбіжності між кримінально-процесуальним кодексом та законом про Кабінет міністрів", — наголосив він.

"Тому будь-яке рішення прокуратури буде оскаржене в судовому порядку, і ці плани не пройдуть", - підкреслив Москаль.

Він запевнив, що "Народна самооборона" має достатньо можливостей протистояти подібним намірам. "Протидія буде жорсткою, але в рамках українського законодавства", - додав соратник Луценка, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура готується відсторонити Луценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути