пʼятниця, 23 травня 2008 15:02

"Арсенал" усунений від чемпіонату України і закінчує своє існування"

"Арсенал" усунений від чемпіонату України і закінчує своє існування"
Після закінчення футбольного сезону і перед "глобальними виборами" багато хто підбиває підсумки. Проте, головний підсумок сьогодні довелося підбивати футбольному клубу "Арсенал" (Київ). Команда, яка практично з останнього рядка турнірної таблиці стрімко піднялася вгору, увійшовши до "шістки" кращих команд української "вишки", команда, яка за всіма параметрами прогресувала, сьогодні практично припиняє своє існування.

Кілька днів тому під час переговорів керівництва клубу "Арсенал" з керівництвом і Федерації Футболу України, і керівництвом ФК "Динамо" (Київ), стало ясно: стадіон, на якому грає "Динамо", другому київському клубу не дадуть. Зараз ми не обговорюємо питання, чому. Не дадуть, і все! Втім, як відомо, були інші варіанти - стадіон ім. Банникова, ЦСКА, - але і вони поки відпали.

...На ім"я президента ФК "Арсенал" (Київ) Вадима Рабіновича прийшов лист від ФФУ. Починається він вельми урочисто (цитуємо): "Команда "Арсенал" (Київ) дуже успішно виступає в другому колі чемпіонату України сезону 2007-2008". А далі. "На жаль, відсутність власного стадіону ФК "Арсенал" не сприяє якості виступів команди в чемпіонаті України (це що, знущання?!). Ці обставини можуть мати негативний вплив на виступ команди, яка ставить собі за мету успішно виступати в чемпіонаті і завойовувати право грати в Єврокубках, в майбутньому".

На думку ФФУ, "відсутність стадіону робить неможливим допуск ФК "Арсенал" до змагань" (!).

От так, дорогі вболівальники - час іде, а ситуація не змінюється. Не дивлячись на прохання, вимоги, пропозиції (президент клубу неодноразово висловлював готовність побудувати стадіон за свої гроші), на сьогодні у "Арсенала" стадіону немає і його ніхто не може (або не хоче) надати (у минулому сезоні клуб орендував стадіон "Динамо", а в цьому, самі розумієте - відмовлено). Команда фактично усунена від чемпіонату України і закінчує своє існування. Висновок: по українському футболу завдано ще одного важкого удару! Але для чого?..

Наші кореспонденти спробують взяти коментарі щодо ситуації, що склалася, у тих, хто небайдужий до українського футболу. А поки факт залишається фактом: швидше за все, в наступному чемпіонаті України з футболу Вищої ліги команду ФК "Арсенал" (Київ) ми не побачимо. Ось, мабуть, і все...

За коментарем з цього приводу наш кореспондент звернувся до віце-президента ФК "Арсенал" (Київ) Віктора Головка:

- Рішення Федерації футболу України - це шок як для нас, так і для українського футболу. Після того, як президент клубу Вадим Рабінович повідомив про те, що "Динамо" відмовило нашому клубу в оренді стадіону, ми просто розгубилися. Якийсь час клуб збирався протриматися на НСК "Олімпійський", але і там з нами відмовилися підписувати договір. Сьогодні ж стало ясно, що і стадіон ім. Банникова реконструювати не можна. Тобто, грати "Арсеналу" буде ніде. Ми не знаємо, до кого звернутися, кому "плакатися в жилетку".

Вся ця ситуація, на жаль, в черговий раз довела: Києву "Арсенал" не потрібний, Україні футбол не потрібний. А всі наші спортивні і футбольні лідери тільки брешуть про допомогу футболу і команді.


ФК "Арсенал"

Зараз ви читаєте новину «"Арсенал" усунений від чемпіонату України і закінчує своє існування"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути