Ексклюзиви
пʼятниця, 23 травня 2008 11:34

Янукович не може бути прем"єром за новим законом про Кабмін

Янукович не може бути прем"єром за новим законом про Кабмін
Згідно з новим законом про Кабінет міністрів, який прийняла Верховна рада, відтепер членом уряду не може бути особа, яка мала судимість.

Таким чином президент Віктор Ющенко закриває Віктору Януковичу можливість повернутися в уряд як прем"єру або навіть міністру. За попередньою версією закону, член Кабміну міг мати судимість, але за умови, що вона знята і погашена.

Втім, ще існує вірогідність, що закон про Кабінет міністрів буде оскаржений у Конституційному суді. Член Партії регіонів Тарас Чорновіл говорить, що нарахував близько десятка статей, що порушують конституційні норми.

"Мова йде про контрасигнації, які вимагала від нас Рада Європи і які виписані в Конституції. Але це закон їх відміняє, і навіть робить навпаки - виконання актів президента стає обов"язковим, незалежно - конституційні вони чи ні, перераховує народний депутат.

"До того ж, закон ліквідовує розподіл державної влади по різних гілках, оскільки у зв"язку з ним президент може давати вказівки уряду, і фактично тепер він керуватиме виконавчою владою, і це повний абсурд. І взагалі цей закон - це повернення до президентсько-парламентської республіки, що теж суперечить Конституції", додав Чорновіл.

Щоб оскаржити закон необхідно представлення з підписами лише 45 народних депутатів. "Це хороша можливість для Тимошенко залишитися красивою і розумною. З одного боку, вона продемонструвала свою лояльність Віктору Ющенку і любов до демократичної коаліції, а з іншої - вона ж буде не винна, що КСУ визнав закон неконституційним", вважає Михайло Погребінський.

За матеріалами: Кореспондент.

Зараз ви читаєте новину «Янукович не може бути прем"єром за новим законом про Кабмін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути