Ексклюзиви
четвер, 22 травня 2008 15:18

Землетрус в Китаї змінив маршрут Олімпіади: жертв уже більше 51 тисячі

Кількість жертв землетрусу в Китаї перевищила 51 тисячу людей і продовжує зростати. Станом на 22 травня зниклими безвісти вважаються ще 29 тисяч 328 людей.

За оцінкою представників влади КНР, кількість загиблих зрештою може перевищити 70 тисяч.

Тим часом, повідомляє Радіо "Свобода", сьогодні в Китаї знов запалили олімпійський вогонь, естафета якого була призупинена у зв"язку з триденною загальнонаціональною жалобою на згадку про жертв землетрусу. Але стихійне лихо змінило маршрут естафети: перед самим відкриттям Олімпіади (8 серпня в Пекіні), факел пронесуть спустошеними після землетрусу землями провінції Сичуань.

Нагадаємо, землетрус магнітудою 8, з епіцентром в провінції Сичуань, стався в Китаї 12 травня. Від удару стихії також постраждали провінції Ганьсу, Шеньсі, Хенань, Юньнань, Хубей місто центрального підпорядкування Чунцин.

Багато сіл було повністю відрізано могутніми каменепадами від рівнинної частини провінції і перестали отримувати необхідні медикаменти і продовольство. Через загрозу затоплення евакуйовано ціле місто. Уряд Сичуані заявив, що протягом місяця будуть забезпечені житлом 98% населення, які втратили свої будинки.

Наразі у постраждалих районах, разом із забезпеченням населення продуктами харчування, питною водою, активно ведеться робота із санітарної обробки місцевості, уламків. Це дозволило до сьогодні запобігти можливим спалахам інфекційних захворювань, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Землетрус в Китаї змінив маршрут Олімпіади: жертв уже більше 51 тисячі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути