четвер, 22 травня 2008 11:52

Україна створила нову перешкоду на шляху Росії у СОТ

Україна подала заявку на проведення двосторонніх переговорів з Росією в секретаріат Світової організації торгівлі, пише "Комерсант". Це означає, що процес вступу Росії у СОТ може значно затягнутися.

Розпорядження про подачу заявки було віддане прем"єр-міністром України Юлією Тимошенко. Представники профільного відомства країни, що займається взаєминами з СОТ, - міністерства економіки - нічого не знали про напрям документа і припустили, що це відбулося на рівні вищого керівництва, без якої-небудь участі міністерства, так само як і апарату президента України.

Раніше вважалося, що парламентарі лише приєднаються в рамках робочої групи до багатобічних переговорів про вступ Росії до організації. Представники вищого керівництва України неодноразово заявляли про те, що не мають наміру перешкоджати входженню Росії у СОТ.

Список потенційних вимог, які Україна може виставити Росії на переговорах, досить великий. Зокрема, мова піде про можливість зняття цілого ряду обмежень на російсько-українську торгівлю, включаючи мита на експорт нафти.

Окрім претензій чисто економічного характеру, можуть бути висунуті і політичні, оскільки відносини між Росією і Україною останнім часом почали псуватися через статус Севастополя і Чорноморського флоту після візиту до Криму мера Москви Юрія Лужкова.

Україна вирішила питання про вступ у СОТ на початку лютого 2008 року, а офіційно стала членом організації з 16 травня. В той же час Росія не може потрапити в члени клубу з 1994 року, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Україна створила нову перешкоду на шляху Росії у СОТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути