Ексклюзиви
субота, 17 травня 2008 11:06

"БЮТ готується до зриву виборів мера Києва" - Карасьов

Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов вважає, що ініціатори дострокових виборів мера Києва готуються до їх зриву.

Таку думку В.Карасьов висловив на прес-конференції в УНІАН.

"Невпевненість у своїх результатах і невпевненість у своїй перемозі штовхає певні політичні сили, особливо ініціаторів цих виборів, які розраховували на перемогу, на радикальні дії для їх зриву. На Майдані вже розставлено намети. Очевидно, готується політичний квазі-майданчик, щоб не визнавати вибори або звинуватити переможців виборів мера в корупції та в підкупі голосів", - сказав В.Карасьов .

Політолог також вважає, що деякі політичні сили можуть спробувати зірвати підбиття підсумків виборів через дільничні виборчі комісії. "Може бути зроблено спробу вплинути на рішення комісій, зменшити відсоток явки виборців і таким чином посилити свій результат", - додав він.

В.Карасьов вважає, що найбільші шанси перемогти на виборах мера мають чинний Київський міський голова Леонід Черновецький і депутат Київради Віталій Кличко. Водночас фаворитами виборчих перегонів, але з меншими шансами на успіх, політолог також вважає кандидата від БЮТ Олександра Турчинова, від Блоку Литвина – Віктора Пилипишина і від Партії регіонів – Василя Горбаля.

"Кістяк Київради створять блок Черновецького, блок Кличка, БЮТ, блок "Наша Україна – Народна Самооборона" і, можливо, Партія регіонів. Навряд чи більшість у Київраді буде "бютівською" та однопартійною.

І є питання щодо коаліційної більшості, в якій домінуючу роль виконуватиме БЮТ. Якщо не відбудеться зриву виборів, то можливі інші сценарії. Наприклад, буде дуже складно створити коаліцію в Київраді, або більшість буде налаштована проти мера Черновецького. І це певний виклик для київської влади, тому що може встановитися двовладдя і на рівні Києва. У цьому значенні нестабільність київської влади може тривати і після виборів", - вважає В.Карасьов .

Зараз ви читаєте новину «"БЮТ готується до зриву виборів мера Києва" - Карасьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути