Ексклюзиви
субота, 17 травня 2008 09:39

Інтерпол підтвердив зв"язок Чавеса з колумбійськими бойовиками

Інтерпол підтвердив зв"язок Чавеса з колумбійськими бойовиками
Твердження влади Колумбії про те, що Венесуела підтримує ліво-радикальне колумбійське угрупування FARC, отримало підтвердження з боку Інтерполу. За даними агентства, файли в комп"ютері, захопленому колумбійською армією на території Еквадору два місяці тому, справжні.

Уряд Колумбії заявляє, що документи свідчать про отримання повстанцями допомоги з боку Венесуели і Еквадору. Обидві ці країни заперечують звинувачення.

Інтерпол підкреслює, що поки доведена лише достовірність самих документів, а не їх зміст. Представники цієї міжнародної організації підтвердили, що колумбійські власті не додавали, не змінювали і не видаляли ніяких файлів з жорсткого диска комп"ютера.

Президент Венесуели Уго Чавес назвав заяву Інтерполу "клоунадою". Він так прокоментував цю інформацію: "Докази? Та будь-який юрист-першокурсник знає, що ніяке це не доказ. Це нічого не доводить!"

Президент Венесуели Уго Чавес розкритикував керівництво Інтерполу і обіцяв переглянути членство своєї країни в цій організації, повідомило в п"ятницю аргентинське агентство Infobae.

Декількома днями раніше Чавес, в своєму щотижневому зверненні до населення звинуватив владу Колумбії в спробі втягнути Венесуелу у війну, для того, щоб створити привід для американського вторгнення.

Нагадаємо, на початку березня колумбійські війська за підтримки авіації провели операцію зі знищення бойовиків FARC на півдні Колумбії поряд з еквадорським кордоном. У боях було ліквідовано 17 бойовиків угрупування, включаючи "людину номер два", лідера FARC Рауля Рейеса, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Інтерпол підтвердив зв"язок Чавеса з колумбійськими бойовиками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути