пʼятниця, 16 травня 2008 13:29

США тягнуть на дно економіку всього світу

Згідно звіту Організації Об"єднаних Націй "Всесвітня економічна ситуація і перспективи світової економіки" за перше півріччя 2008 р., світова економіка знаходиться на межі серйозного спаду, а її зростання в поточному році складе всього 1,8%.

У 2007 році даний приріст дорівнював 3,8%. У 2009 р. спад продовжиться, оскільки темпи зростання світової економіки складуть 2,1%.

Експерти ООН покладають відповідальність за спад на нестабільність, що продовжується, у фінансовому і житловому секторах економіки США. Крім того, загальносвітова кредитна криза, що посилюється, спровокована падінням цін на житло в США, ослаблення позицій американського долара, політична нестабільність в багатьох регіонах світу і зростання цін на сировину і нафту представляють значні ризики для економічного зростання як в розвинених, так і країн, що розвиваються.

Темпи зростання світової економіки можуть і зовсім сповільнитися до 0,8% в тому випадку, якщо перетрубації на ринку кредитування категорії sub-prime в США матимуть серйозніший вплив на країни, що знаходяться в перехідному періоді свого розвитку, і держави, що розвиваються.

Економічне зростання Японії в 2008 році сповільниться до 0,9%, країн Західної Європи - до 1,1%, повідомляє Associated Press. Newsland.

Зараз ви читаєте новину «США тягнуть на дно економіку всього світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути