пʼятниця, 16 травня 2008 13:13

У Росії спіймали агента грузинських спецслужб

У Росії спіймали агента грузинських спецслужб
Представники ФСБ Російської Федерації заявляють, що припинили діяльність грузинського шпигуна на півдні Росії. За даними контррозвідників, грузинський агент "здійснював координацію з незаконними озброєними формуваннями на Північному Кавказі".

"Якийсь час тому на території Південного федерального округу попередили діяльність агента грузинських спецслужб 34-річного чеченця-кистинця Рамзана Туркошвілі, громадянина Росії, але уродженця Грузії", - цитує Бі-Бі-Сі представника ФСБ Росії.

За його словами, Туркошвілі був завербований співробітниками грузинських спецслужб - певним Зурабом Окіашвілі і Георгієм за безпосередньої участі ватажка групи бойовиків Зелімхана Хангашвілі, який ховається в Панкісській ущелині.

За даними джерела, Хангошвілі раніше очолював банду, яка влітку 2004 року брала участь в рейді бойовиків на Інгушетію. Банда провела низку диверсійно-терористичних актів відносно співробітників МВС Інгушетії і військовослужбовців федеральних сил.

Представник ФСБ повідомив, що Туркошвілі, який проживав у Чечні, дав свідчення про те, що він працював на спецслужби Грузії.

Як стверджують у ФСБ, Туркошвілі за завданням грузинських спецслужб вів "підривну діяльність на території Росії".

"На території Інгушетії та інших регіонів Південного федерального округу Туркошвілі повинен був вести пошук учасників бандформувань для їх фінансування і організації озброєного опору", - повідомляє джерело у ФСБ.

"За виконання завдань агент неодноразово отримував від грузинських спецслужб грошові винагороди в американських доларах. Частина з них видавалася при особистих зустрічах, частина - переказом за системою "Вестерн-Юніон", - повідомив представник ФСБ.

Панкісська ущелина, "не дивлячись на неодноразові заяви керівництва Грузії і їх західних союзників, як і раніше використовується в якості бази терористів, що діють на Північному Кавказі, різними терористичними і екстремістськими організаціями".

Докази цього були отримані, зокрема, в результаті викриття агента грузинських спецслужб на півдні Росії Рамзана Туркошвілі, заявив представник ФСБ РФ.

"Ватажки терористичних груп з території Грузії здійснюють фінансове забезпечення бандформувань, координують діяльність з підготовки терактів, а також здійснюють вербування мусульманської молоді Ахмедського району Грузії, залучаючи їх до екстремістської діяльності", - зазначило джерело.

Тбілісі поки ніяк не прокоментував інформацію російських спецслужб, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «У Росії спіймали агента грузинських спецслужб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути