Ексклюзиви
пʼятниця, 16 травня 2008 13:03

Пензенські затворники нарешті покинули сховище

Пензенські затворники, які з листопада ховалися в підземному скиту, вранці 16 травня вишли на поверхню, оскільки повітря у сховищі було отруєне трупним сморідом тіл двох жінок, що померли ще п"ять місяців тому.

Як повідомив голова Бековського району Пензенської області Володимир Провоторов, "запах ми (парламентери - ред.) відчули через витяжні отвори. У розмові з нами один із затворників Василь Прокоф"єв підтвердив, що причина в тому, що в печері є дві людини, які померли більше п"яти місяців тому. Коли фахівці діставали тіла померлих затворників, іншим запропонували вийти. Вони погодилися".

У листопаді минулого року 35 людей сховалися в заздалегідь обладнаному підземному сховищі в Бековському районі Пензенської області. Вони вирішили залишатися там до травня, коли, на їх думку, повинен наступити "кінець світу". Люди загрожували спалити себе, якщо їх спробують насильно дістати з-під землі. 24 затворники, зокрема четверо дітей, в кінці березня і на початку квітня покинули печеру. Частина затворників у даний час живуть в селі Нікольське, затворники-громадяни Білорусії за рішенням суду були екстрадовані на батьківщину.

Відносно їхнього лідера Петра Кузнєцова порушено кримінальну справу за частиною 1 статті 239 КК РФ (організація об"єднання, що посягає на особу і права громадян) і частиною 1 статті 282 КК РФ (розпалювання ненависті за релігійними ознаками).

В даний момент лідер пензенських затворників Петро Кузнєцов визнаний неосудним і після спроби самогубства поміщений у психіатричну клініку в обласному центрі.

Як повідомлялося раніше, зі слів одного з колишніх затворників Віталія Недогона, під час перебування сектантів під землею померли дві жінки - мешканка Благовещенська і громадянка Білорусії. Одна з них померла від раку, інша від виснаження.

Причину смерті двох пензенських затворниць, тіла яких вночі в п"ятницю витягли з печери, встановить судово-медична експертиза.

"Тіла двох затворниць були ексгумовані вночі в п"ятницю. Буде проведено судово-медичну експертизу, яка встановить точні причини смерті затворниць. Як кажуть самі затворники, одна з жінок померла від "суворого посту", інша - в результаті хвороби. Але все це треба буде точно встановити", - повідомила старший помічник прокурора області Тетяна Островська.

Експертиза проводитиметься в Пензі, додала вона.

"Із затворниками, що вийшли, розмовлятимуть слідчі. Але це відбудеться після того, як люди відпочинуть і опам"ятаються", - сказала Островська, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Пензенські затворники нарешті покинули сховище». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути