Ексклюзиви
середа, 14 травня 2008 13:03

Тимошенко Васюнику і Павленку: "Хлопці, не вийде!"

Тимошенко Васюнику і Павленку: "Хлопці, не вийде!"
Під час засідання уряду у середу сталася невелика суперечка між прем"єром Юлією Тимошенко і міністром молоді та спорту Юрієм Павленком та віце-прем"єром Іваном Васюником.

Зокрема, під час Кабміну Васюник зачитав звернення від міністрів, призначених за квотою НУ-НС, в якому критикуються дії БЮТ в частині блокування роботи парламенту.

Він запропонував провести переговори у форматі коаліції щодо виходу з політичної кризи, зокрема закликав "дійти консенсусу в ухваленні закону про Кабмін та інших першочергових законопроектів, а також відкласти розгляд непростого питання змін до Конституції".

Крім того, Васюник запропонував на наступне засідання уряду винести питання змін до Держбюджету, а також ухвалити кадрові рішення стосовно Фонду держмайна, Антимонопольного комітету та Держтелерадіо.

"Сідаючи за стіл переговорів, сторони повинні визнати, що єдиною базою досягнення консенсусу є коаліційна угода", - сказав він.

При цьому він назвав нереальним збереження коаліції у разі ухвалення змін до Конституції, ініційованих БЮТ без погодження з НУ-НС.

На ці пропозиції Тимошенко відреагувала із сарказмом.

"Це прекрасні конструктивні пропозиції, і ми будемо слідувати запропонованому вами плану, але всі члени уряду, всі журналісти, всі громадяни та їхні діти розуміють, що все, що відбувається у політиці – це наслідок боротьби президента і його людини Балоги з урядом", - сказала вона.

Прем"єр також запропонувала Васюнику бути відповідальним за організацію переговорів між Кабміном і секретаріатом президента.

"Якщо ви, Іване Васильовичу, це оголосили, то я прошу вас взяти і організувати це, бо я чотири місяці намагаюся це зробити", - сказала вона.

У свою чергу Юрій Павленко сказав, що уряд не ухвалював пакет антиінфляційних законопроектів, проголосувати за які у парламенті вимагає БЮТ.

"Просто прийміть закон і все, чого язиками плескати?", - обірвала його Тимошенко.

Вона також запропонувала міністрам від НУ-НС "провести зустріч з президентом і Балогою і розповісти їм, як не руйнувати коаліцію".

"Те, що ви зараз говорите, ви щиро розумієте, що вся причина зла в тому, що на наступних виборах президента нашу команду намагаються знищити як конкурента", - сказала Тимошенко.

"Я хочу сказати: хлопці, не вийде. Я дуже радію, що на засіданні уряду нарешті підняли це питання. І наша команда правильно зробила, що сколихнула це болото", - додала вона.

Після виступу Павленка Тимошенко закрила обговорення цього питання та відбула на зустріч з президентом, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко Васюнику і Павленку: "Хлопці, не вийде!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути