Ексклюзиви
вівторок, 13 травня 2008 09:07

75-річна мешканка Марокко народила кам"яну дитину (ФОТО)

 
Мешканка Марокко Зара завагітніла у 1959 році у 26-річному віці. Дев"ять місяців вагітності пройшли без ускладнень. Перейми були тривалими і украй болісними і, побоюючись за її життя, чоловік Зари відвіз породіллю в лікарню.

У лікарняній палаті на очах у Зари в муках померла молода жінка, не вдалося врятувати і її дитину. Злякавшись, що подібна доля чекає і її, Зара втекла з лікарні. Впродовж декількох подальших днів перейми продовжувалися, проте довгождана дитина так і не народилася..

Багато років опісля, коли Зарі було вже 75 років, біль несподівано повернувся, і жінка звернулася долікарів. Ультразвукове дослідження показало присутність в черевній порожнині чужорідного тіла, походження якого лікарі пояснити не могли.

Було проведено ретельніше обстеження організму, за наслідками якого медики припустили, що тверда маса в організмі Зари - не що інше, як скам"яніле тіло її дитини, що так і не народилася.

Необхідно було терміново проводити операцію, оскільки подальше зволікання неминуче призвело б до смерті пацієнтки. Операція тривала чотири годbни. Лікарям вдалося витягти з тіла жінки плід вагою трохи більше 3 кілограмів і 42 сантиметрів у довжину. Так, через 46 років "кам"яна дитина" Зари нарешті з"явилася на світ.

Феномен цей украй рідкісний, до 1900 року були описані лише 38 подібних випадків, на сьогодні їх налічується не більше 300. Найстародавніший скам"янілий плід був знайдений при розкопках поховань на території США, вік його більше 1000 років, пише Newsland.



Зараз ви читаєте новину «75-річна мешканка Марокко народила кам"яну дитину (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути