субота, 10 травня 2008 13:56

У Брюсселі 170 нелегальних іммігрантів голодують за легалізацію

У Брюсселі 170 нелегальних іммігрантів голодують за легалізацію
У Брюсселі близько 170 нелегальних іммігрантів, що не мають посвідчень особи, зокрема 20 жінок, оголосили безстрокову голодовку. Вони проводять її в одній з католицьких церков столиці Бельгії.

Голодуючі вимагають від бельгійської влади легалізувати їх у країні, а також відмовитися від практики висилки іммігрантів.

На знак солідарності до учасників акції протесту приєднався один із брюссельців, що проживає поблизу церкви.

Комітет ООН за викорінювання расової дискримінації раніше закликав уряд Бельгії ратифікувати конвенцію ООН про захист прав мігрантів і членів їх сімей.

Комітет ООН вказав владі Бельгії на необхідність відмовитися від практики ізольованого утримання прохачів притулку в спеціалізованих закритих центрах, оскільки це є порушенням Європейської конвенції з прав людини.

Зараз Бельгія переживає урядову кризу, в основі якої лежать мовні проблеми. За твердженнями деяких політиків, що представляють як фламандську, так і франкомовну частині країни, в найближчий день крихка коаліція в уряді прем"єра Іва Летерма може розвалитися через розбіжності в питаннях про права франкомовних жителів передмість Брюсселя, які відносяться до фламандських громад, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «У Брюсселі 170 нелегальних іммігрантів голодують за легалізацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути