понеділок, 05 травня 2008 09:50

БЮТ оприлюднив свої зміни в Конституцію

БЮТ оприлюднив свої зміни в Конституцію
Лідер парламентської фракції БЮТ Іван Кириленко в ефірі "5 каналу" озвучив запропоновані блоком зміни в Конституцію.

За його словами, перший пункт - нормування діяльності виконавчої гілки влади. Він підкреслив, що ця сфера постійно провокує конфлікти.

Другий пункт, який назвав Кириленко, - передача повноважень місцевому самоврядуванню. На його думку, внаслідок цього "схлине боротьба за Київ", і регіони отримають більше можливостей для розвитку.

Як повідомив політик, третя сфера, яку хоче реформувати БЮТ через зміну Конституції, - судова гілка влади. "Вона заручниця політичних негараздів", - заявив депутат. Він підкреслив, що необхідно ввести виборність суддів і підзвітність їх місцевій громаді.

Нагадаємо, Президент Віктор Ющенко закликає завершити роботу над концепцією нової Конституції в конституційній раді.

У свою чергу, Партія регіонів пропонує парламенту проголосувати за ухвалу про створення тимчасової спеціальної комісії з внесення змін до Конституції, в співголови якої пропонуються народний депутат від БЮТ Андрій Кожемякін і народний депутат від Партії регіонів Олександр Лавринович. У завданнях комісії значаться: попередній відробіток пропозицій щодо внесенню змін до Конституції, підготовка узгодженого законопроекту про внесення змін до Конституції для його представлення у Верховну Раду, доопрацювання законопроекту про внесення змін до Конституції з урахуванням висновків Конституційного Суду України.

Тим часом БЮТ має намір заздалегідь проголосувати за зміни в Основний Закон вже на цій сесії і направити законопроект до Конституційного Суду, повідомляє Ліга.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ оприлюднив свої зміни в Конституцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути