Ексклюзиви
пʼятниця, 02 травня 2008 14:46

Черновецький очолив антирейтинг "Вороги преси-2007"

Черновецький очолив антирейтинг "Вороги преси-2007"

У всеукраїнському антирейтингу "Вороги преси-2007" першу позицію зайняв голова Київської міської адміністрації Леонід Черновецкий.

Про це свідчать результати всеукраїнського антирейтингу "Вороги преси", проведеного Інститутом масової інформації і Незалежною медіа-профспілкою за підсумками 2007 року.

Як повідомила на прес-конференції в п"ятницю в Києві директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар, в моніторингу порушень прав журналістів взяли участь 50 незалежних експертів і провідні журналісти країни.

"Другий рік підряд першу позицію займає київський міський голова Леонід Черновецкий. Я думаю, це пов"язано з тим, що тиск він не припиняв протягом минулого року. Навпаки, посилилася цензура в мерії. Київська мерія є найбільш закритою структурою, і це знають всі столичні журналісти. Дуже складно отримати інформацію як про засідання Київради, так і про діяльність окремих підрозділів Київської міської державної адміністрації", - пояснила на прес-конференції глава київської Незалежної медіа-профспілки Михайлина Скорик.

При цьому В.Сюмар додала, що в 2007 роки стосунки Л.Черновецкого з пресою стали "дещо краще, ніж в 2006 році". "У 2006 році конфліктів при його участі з журналістами було більше. У 2007 році він отримав цю номінацію через те, що практично знищив повну незалежність будь-якого київського медіа-холдингу, за те, що перетворив Київміськдержадміністрацію на абсолютно закриту структуру", - відзначила В.Сюмар.

На 2-му місці антирейтингу опинився мер Нової Каховки (Херсонська область) Володимир Коваленко, на 3-му - депутат Верховної Ради від БЮТ Антон Яценко.

Крім того, 4-у позицію зайняв мер Слов"янська (Донецька область) Валентин Рибачук, 5-у - мер Харкова Михайло Добкін, 6-у - мер Львова Андрій Садовий, 7-у - мер Ладижіна (Вінницька область) Валерій Коломойцев-Рибалко.

8-е місце в антирейтингу віддали главі Соціалістичної партії України, екс-спікерові парламенту Олександру Морозу. 9-е місце зайняв виконуючий обов"язки генерального директора ВАТ "Турбоатом" Віктор Субботін, 10-е - депутат Рівненської обласної ради, головний лікар обласної клінічної лікарні Мирослав Симанів, повідомляє Интерфакс-Украина.

Зараз ви читаєте новину «Черновецький очолив антирейтинг "Вороги преси-2007"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути