Ексклюзиви
середа, 30 квітня 2008 11:44

На місці аварії гелікоптера Мі-8 знайшли "чорний ящик"

На місці аварії гелікоптера Мі-8 знайшли "чорний ящик"

Вчора ввечері на місці аварії вертольота Мі-8, що сталася у Чорному морі 28 квітня, було знайдено "чорний ящик" і голосовий самописець.

Про це повідомили у прес-службі Міністерства транспорту і зв"язку України.

"Члени Урядової комісії через шторм в районі бурової платформи "Таврида" – до 4 балів – не мали змоги одразу дістатися на місце аварії і були переправлені на платформу спеціальним краном. Одразу по прибутті на місце аварії було розпочато пошукові роботи, у результаті яких вдалося знайти "чорний ящик" та сильно обгорілий голосовий самописець", йдеться у повідомленні. "Чорний ящик" було віддано на розшифровку.

Прийнято рішення про можливість залучення до роботи створених у складі Урядової комісії підкомісій експертів за напрямком діяльності.

Штаб з розслідування причин аварії та надання допомоги сім"ям потерпілих працює цілодобово.

Як повідомлялося, 28 квітня вертоліт Мі-8 розбився під час посадки на плавучу бурову платформу "Таврида" у Чорному морі. Мі-8 зачепився заднім гвинтом за систему огорожі платформи, перевернувся і загорівся.

На борту вертольота перебували 17 співробітників платформи і троє членів екіпажу. Усі вони загинули. Тіла 14 загиблих ідентифіковані.

28 квітня розпорядженням Кабінету міністрів України була створена Урядова комісія з розслідування причин аварії вертольота Мі-8. Головою комісії призначено міністра транспорту і зв`язку Йосипа Вінського.

Комісія розглядає 4 можливі причини катастрофи (помилка пілота, погодні умови, технічні несправності і зовнішнє втручання), повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «На місці аварії гелікоптера Мі-8 знайшли "чорний ящик" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути