середа, 16 квітня 2008 16:31

Тимошенко вказала Росії на її місце

Тимошенко вказала Росії на її місце
Прем"єр Юлія Тимошенко вважає, що Росія повинна звикнути до того, що Україна є незалежною державою.

Про це Тимошенко сказала у відповідях на питання після промови на сесії ПАРЄ.

"Я хочу, щоб світ і Росія звикли до того, що Україна – незалежна сильна країна, яка буде відігравати і вже відіграє значиму геополітичну роль в регіоні", - сказала Тимошенко.

Вона заперечила право вето Росії на приєднання України до НАТО.

"Я можу абсолютно чітко сказати: жодна країна не може мати право вето на обрання Україною системи колективної безпеки. І хочу, щоб жодна країна таке право вето не застосовувала", - сказала Тимошенко.

Тимошенко пояснила, що її ставлення до питання НАТО викладено в спільному листі разом з президентом і спікером до генсека Альянсу.

"Ми сподіваємося, що у грудні, як і було домовлено, буде ще раз розглянуто питання і висловлена позиція НАТО щодо звернення України про приєднання до Плану дій по членству в НАТО", - сказала Тимошенко.

Водночас Тимошенко заявила, що в питанні вступу до НАТО "ми жодного кроку не зробимо без всеукраїнського референдуму"

"Справжні політики не буде ламати думку нації через коліно, відриваючись від думки людей. Політики в Україні з певних часів не будуть рухатися проти волі народу", - заявила Тимошенко.

Вона додала, що Україна шукає формати колективної безпеки. "Як один з дуже перспективних варіантів ми розглядаємо співпрацю з системою європейської безпеки Євросоюзу", - зазначила Тимошенко.

"Ми як європейська країна бачимо себе невід"ємною частиною побудови європейської системи колективної безпеки", - додала Тимошенко.

Вона сказала, що зараз має відбутися інформаційна кампанія щодо НАТО.

"Хочу навести вопіющий приклад, коли на одному з ток-шоу в борця проти НАТО попросили розшифрувати НАТО, і він не зміг розшифрувати. Це говорить про те, наскільки в Україні потрібна публічна дискусія і гарна інформація", - сказала Тимошенко, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко вказала Росії на її місце». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути