середа, 16 квітня 2008 13:18

БЮТ звинуватив Ющенка у руйнуванні коаліції і корупції

БЮТ звинуватив Ющенка у руйнуванні коаліції і корупції

Фракція БЮТ вимагає від президента "припинити руйнування і знищення демократичної коаліції". Про це сказано у заяві БЮТ, озвученій у Верховній Раді лідером фракції БЮТ Іваном Кириленком.

Він наголосив, що фракція БЮТ "довгий час не зважала на агресивні та невмотивовані випади на найвищому рівні проти коаліційного уряду, персонально прем"єра і демократичної коаліції" заради її збереження.

"Але спровоковане не нами протистояння між главою держави та його секретаріату з одного боку і урядом з іншого зайшло так далеко, що мовчати більше не може", - сказав Кириленко.

"Фракція БЮТ вимагає від президента як глави держави не втратити черговий шанс для демократичного розвитку української держави, припинити руйнування і знищення демократичної коаліції", - додав він.

При цьому БЮТ пропонує президенту "негайно скасувати всі укази та нормативні акти, які блокують роботу демократичного уряду і дати йому нарешті працювати".

Крім того, БЮТ наполягає на повернення діяльності РНБО "державницької суті і очищення її від випадкових людей".

"Будь-які плани і намагання, які сьогодні плетуться у секретаріаті президента, на кшталт прямого президентського правління та термінового референдуму по Конституції, дістануть адекватну відповідь", - сказав Кириленко.

Водночас, за його словами, ця заява "жодною мірою не стосується" соратників БЮТ по демократичній коаліції, фракції "НУ-НС".

"Ми стоятимемо до останнього, щоб зберегти демократичну коаліцію і нікому не дамо зруйнувати шанс для цивілізованого демократичного розвитку країни", - сказав Кириленко.

"Ми вважаємо, що в даній ситуації є лише один цивілізований і законний вихід – ухвалення змін до Конституції у Верховній Раді, які покінчать з безладдям і повернуть країну на шлях нормального демократичного розвитку", - додав він.

БЮТ також звинуватив президента та його оточення у свідомому внесенні розбрату в демократичну коаліцію та підтримки корупційних схем у газовій сфері.

"Оточення президента намагається взяти під своє крило тіньові схеми в газовій сфері за рахунок національних інтересів", - сказав Кириленко.

"Оточення президента фактично захищає корумповане керівництво Фонду держмайна та київської мерії. В результаті консолідуються лідери кланів та фінансово-олігархічні групи, які під виглядом благодійної діяльності намагаються повернутися до влади", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ звинуватив Ющенка у руйнуванні коаліції і корупції ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути