Ексклюзиви
вівторок, 15 квітня 2008 11:10

Блок Берлусконі офіційно визнаний переможцем парламентських виборів

Правоцентристський блок Сильвіо Берлусконі офіційно визнаний переможцем парламентських виборів в Італії. Як передає агентство FrancePresse, про це говорять остаточні підсумки голосування, поширені міністерством внутрішніх справ.

У верхній палаті парламенту - Сенаті - коаліція Берлусконі отримала 168 місць, притому що для ухвалення рішень необхідні голоси 158 сенаторів. Лівоцентристи і центристи отримали тільки 130 місць в Сенаті.

Аналогічна картина склалася в Палаті депутатів, де правоцентристи отримали 340 місць, ліві - 239, а центристи - 36 місць.

Всього за блок Берлусконі на виборах в Сенат проголосували 15,5 мільйона чоловік або 47,3 відсотка виборців. Лівоцентристська коаліція Вальтера Валтроні отримала 38 відсотків голосів. Центристи зібрали 5,7 відсотка голосів, що дозволить їм сформувати невелику фракцію.

Ще близько 20 політичних об"єднань не пройшли до парламенту. Серед них коаліція "Ліва веселка", до якої увійшли комуністи і зелені.

Тепер правоцентристи зможуть сформувати власний уряд, а Берлусконі знову зайняти пост прем"єра, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Блок Берлусконі офіційно визнаний переможцем парламентських виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути