понеділок, 14 квітня 2008 16:43

Ціни на газ для населення підвищуватимуться щомісяця

Кабмін рекомендував Національної комісії регулювання електроенергетики щомісяця підвищувати відпускні ціни на природний газ для побутових споживачів за умови незмінності тарифів газорозподільних організацій на розподіл і постачання.

Такі рекомендації закріплені постановою Кабінету міністрів від 9 квітня 2008 року, якою затверджений фінансовий план НАК "Нафтогаз України", а також внесені зміни в деякі постанови уряду.

Відповідно до рекомендацій, НКРЕ в травні-грудні 2008 року буде підвищувати ціни на природний газ для побутових абонентів з річним обсягом споживання не більше 12 тис. куб. м на 3%, для абонентів з річним обсягом споживання більше 12 тис. куб. м - на 5%.

Тарифи ГРО на розподіл і постачання природного газу також встановлює комісія.

НАК "Нафтогаз України" раніше ініціювала скорочення кількості груп побутових абонентів за обсягом споживання природного газу з чотирьох до двох (перша - з річним обсягом до 6 тис. куб. м включно, друга - понад 6 тис. куб. м.

Держхолдинг також пропонував урядові встановити більш високі відпускні ціни на газ для населення з 1 травня 2008 року, зокрема, для абонентів першої групи 727,95 грн або 800,75 грн 1 за тис. куб. м у залежності від наявності (відсутності) лічильника, для абонентів другої групи відповідно 1345,09 грн або 1479,60 грн за 1 тис. куб. м, пише "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «Ціни на газ для населення підвищуватимуться щомісяця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути