Ексклюзиви
неділя, 13 квітня 2008 16:38

Чехія і США не можуть вирішити спірні моменти

Чеська Республіка і Сполучені Штати Америки не змогли завершити переговори з приводу додаткового договору, пов"язаного з можливим розміщенням на чеській території радара ПРО США.

Як повідомляє "Radio Praga", договір встановлює правила перебування американських солдатів в Чехії. Проте сторони не порозумілися в питанні оподаткування доходів і кримінальної відповідальності американських солдатів у разі порушення чеських законів.

І основний договір про будівництво радара, і додатковий договір повинні бути підписані на початку травня і вступлять в силу тільки після затвердження парламентом. Американський радар системи ПРО повинен бути розміщений в чеському військовому повіті Брди. Передбачається, що максимальне число американських військових і цивільних осіб, обслуговуючих радар, не перевищуватиме 250 чоловік.

Нагадаємо, плани розміщення в Чехії радара ПРО США давно розділили чеських політиків на два табори. За ратифікацію виступає правляча Громадянська демократична партія, яка не має в парламенті більшості. Частина депутатів від Партії зелених, що входять в правлячу коаліцію, не згодна з розміщенням радара. Провідна опозиційна партія - Чеська соціал-демократична партія - вимагає проведення референдуму з даного питання. А чеські комуністи категорично виступають проти радара ПРО США, повідомляє Лігабізнесинформ.
Зараз ви читаєте новину «Чехія і США не можуть вирішити спірні моменти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути