Ексклюзиви
неділя, 13 квітня 2008 10:34

У Італії стартували дострокові вибори до парламенту

В неділю, 13 квітня, в Італії почалися дострокові парламентські вибори.  Виборчі дільниці відкрилися по всій країні в 8:00 за місцевим часом.

Голосування проходитиме в два дні до 15:00 понеділка.  У виборах зможуть взяти участь близько 50 мільйонів італійців, що мають право голосу. Громадянам країни запропоновані два бюлетня для голосування, по одному для кожної з палат парламенту - Палати депутатів і Сенату.  За даними опитувань громадської думки, найбільші шанси на перемогу має правоцентристський блок "Народ свободи" на чолі з Сильвіо Берлусконі, а також лівоцентристська "Демократична партія" колишнього мера Риму Вальтера Вельтроні. Між Берлусконі і Вельтроні повинна розвернутися основна боротьба за пост прем"єр-міністра, вважають аналітики.  Нагадаємо, що причиною до дострокових виборів послужила урядова криза, що вибухнула в січні, коли Сенат виразив вотум недовір"я кабінету міністрів Романо Проді, після чого останній пішов у відставку, повідомляє AFP.

 

Зараз ви читаєте новину «У Італії стартували дострокові вибори до парламенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути