Ексклюзиви
субота, 12 квітня 2008 10:29

БЮТ поставили Литвина перед вибором: або Університет, або ВР

БЮТ поставили Литвина перед вибором: або Університет, або ВР
Лідер фракції Блоку Володимира Литвина Володимир Литвин має скласти депутатські повноваження або відмовитись від посади виконувача обов"язків ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Про це повідомив заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності ВР Валерій Камчатний (фракція БЮТ).

За його словами, посада ректора не сумісна із виконанням депутатських повноважень.

Камчатний зазначив, що людина, яка отримує у вузі зарплату, "очолює наукову, господарську діяльність" не може бути народним депутатом України. Все це стосується і людини, яка є виконувачем обов"язків.

За словами Камчатного, згідно з законодавством України поєднання депутатських обов"язків можливе лише з науково-педагогічною діяльністю, зокрема, з читанням лекцій, публікуванням наукових статей, а також з творчою діяльністю.

Крім того, заступник голови регламентного комітету наголошує, що ректор або в.о. ректора не може працювати на громадських засадах.

Нагадаємо, Президент України Віктор Ющенко звільнив Віктора Скопенка з посади ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка, призначивши виконувачем обов"язків ректора вишу Володимира Литвина. Про це Президент заявив сьогодні, виступаючи в університеті.

За словами Президента, він доручив уряду провести вибори нового ректора університету, повідомляє Корреспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ поставили Литвина перед вибором: або Університет, або ВР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути