Ексклюзиви
вівторок, 08 квітня 2008 12:50

Ахметов програв битву за "Дніпроенерго"

Ахметов програв битву за "Дніпроенерго"

Верховний суд скасував рішення зборів акціонерів "Дніпроенерго" про збільшення статутного капіталу. Таке рішення Верховний суд прийняв у вівторок.

У такий спосіб суд задовольнив касацію ТОВ "Інвестиційна компанія "Бізнес-Інвест" (група "Приват") і залишила в силі рішення Запорізького суду про визнання недійсними всіх рішень збори акціонерів "Дніпроенерго" від 27 серпня 2007 року, у тому числі про збільшення статутного фонду.

Акціонери "Дніпроенерго" у рамках виконання плану санації на зборах 27 серпня 2007 року вирішили збільшити статутний капітал на 52,1% - до 149,186 млн грн. Для цього вони затвердили проведення раніше схваленої попереднім урядом додемісії акцій для "Павлоградуголь" і "Шахта "Комсомолець Донбасу", що входять до ДТЕК.

У результаті частка Національної енергетичної компанії "Енергетична компанія України" скоротилася з 76,04% до 50%+1 акція, тоді як ДТЕК одержав близько 44,28% акцій.

Державна комісія з цінних паперів і фондового ринку зареєструвала цю емісію, однак її результати не були внесені до реєстру через конфлікт підприємства з реєстратором "Укрнафтогаз".

Формально у своїй фінансовій звітності "Дніпроенерго" уже вказує новий розмір статутного фонду.

У той же час новий уряд на чолі з Юлією Тимошенко заявляє про необхідність повернути статус-кво в розподілі акціонерного капіталу "Дніпроенерго" до зборів акціонерів 27 серпня минулого року.

Наприкінці березня НАК "ЕКУ" заявило про проведення зборів акціонерів, на яких воно зареєструвався як власник 76,04% акцій, і зміну керівництва підприємства.

У той же час "Дніпроенерго" категорично спростовує факт проведення таких зборів, посилаючись на підтверджену ДКЦПФР відсутність реєстрації акціонерів і заборона суду.

ТОВ "Інвестиційна компанія "Бізнес-Інвест" на момент подачі позову володіло 257 акціями "Дніпроенерго" (0,00655%).

Госпсуд Запорізької області 1 листопада 2007 року відмовив цій компанії в задоволенні позову. Тоді "Бізнес-Інвест" оскаржив рішення у Запорізькому апеляційному господарському суді, який 21 грудня минулого року визнав рішення зборів недійсними.

Однак 25 січня Вищий господарський суд України скасував постанову Запорізького апеляційного господарського суду, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов програв битву за "Дніпроенерго"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути