Ексклюзиви
вівторок, 08 квітня 2008 09:34

"Аль-Каїда" висунула Австрії новий ультиматум

В інтернеті 7 квітня з"явилася заява від імені "Аль-Каїди" з новим ультиматумом Австрії, повідомляє AFP. В нім висувається вимога звільнити двох ісламських екстремістів, що знаходяться в австрійській в"язниці, і вивести з Афганістану всіх австрійських військових в обмін на життя двох заручників, які знаходяться в руках терористів.

"Хай Австрія звільнить брата-мусульманина і його дружину, яких несправедливо катують в австрійському Гуантанамо, і хай відкличе всіх своїх чотирьох офіцерів, що представляють австрійську армію в Афганістані", - йдеться в заяві.

Нова заява з"явилася наступного дня після закінчення терміну попереднього ультиматуму, що вимагав звільнення членів організації, які знаходяться у в"язницях Алжиру і Тунісу.

Раніше викрадачі як крайній термін для виконання своїх вимог називали 16 березня, а потім 23 березня, проте Австрія відмовилася вести переговори з терористами, що "висувають політичні вимоги, які Австрія не може виконати".

Нагадаємо, що двоє австрійців - 51-річний Вольфганг Ебнер і 44-річна Андреа Клойбер - були викрадені під час відпочинку в Тунісі 22 лютого 2008 року, проте про зникнення стало відомо лише 7 березня. Про те, що вони були узяті в заручники північно-африканським крилом "Аль-Каїди", повідомив 10 березня телеканал "Аль-Джазіра". Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «"Аль-Каїда" висунула Австрії новий ультиматум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути