Ексклюзиви
четвер, 03 квітня 2008 10:05

Росія відповість Україні військовими заходами

Росія відповість Україні військовими заходами
Запрошення України і Грузії в НАТО змусить Росію вжити заходи у відповідь при військовому плануванні, заявив "Інтерфаксу" джерело в Кремлі.

"Наші військові - категоричніші люди. Вони говорять, що будь-яке розширення (НАТО) означає зміни в оперативні плани", - сказав він.

"Військові - люди війни, вони повинні реагувати на потенційну військову загрозу. Але це (розширення НАТО) поставить нас перед необхідністю ухвалення якихось рішень", - повідомило джерело.

При цьому він відзначив, що НАТО, ухвалюючи рішення про запрошення в свої ряди України і Грузії, повинно думати про майбутнє.

"Через рік що-небудь ще відбудеться, що вимагатиме сильного і упевненого сприяння Росії. У яку сторону піде ситуація в Афганістані, ми не знаємо. Що там в Іраку або з Іраном?" - сказало джерело.

За його словами, у Росії немає права вето на приєднання України і Грузії до НАТО, але "є звернення до наших партнерів врахувати нашу позицію в ім"я розширення співпраці".

"Це рішення (про запрошення України і Грузії до альянсу) буде перевіркою НАТО на зрілість", - повідомив співбесідник агентства.

"У них принцип: ми розширюємо зону демократії. Грошей українцям не дамо, але демократію розповсюдимо", - відзначив він.

При цьому, за оцінкою джерела, для України і Грузії НАТО може бути запропонований не "План дій для членства", а якесь проміжне рішення, яке стане кроком на шляху до альянсу, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Росія відповість Україні військовими заходами ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути