Ексклюзиви
середа, 02 квітня 2008 08:07

Тимошенко хоче, щоб Росія переглянула Договір про дружбу

Тимошенко хоче, щоб Росія переглянула Договір про дружбу
Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко розраховує, що перегляд Державною думою Федеральних зборів Росії договору про дружбу і співпрацю з Україною посилить взаємодію двох країн.

Таку думку Тимошенко висловила на прес-конференції в Кабінеті Міністрів.

"Я сподіваюсь, що після перегляду цей договір буде концептуально посилено, бо сьогодні Україна хотіла б мати дійсно справжню співпрацю, в якій ми могли б об`єднати зусилля для освоєння світових ринків і в тих галузях і напрямах, в яких ми завжди мали потужну кооперацію", - сказала Тимошенко.

Прем`єр-міністр також розраховує, що Державна дума ухвалить позитивне рішення.

"Я не хотіла б, аби співпраця України з НАТО сприймалась як якийсь недружній крок. Україна ніколи не ставила питання, у тому числі і Росії, чому Росія співпрацює з НАТО і разом з НАТО веде доволі потужні програми. Просто так влаштований світ, і кожна країна захищає свою незалежність і кордони так, як вона може захистити", - додала вона.

Як повідомляли російські ЗМІ, сьогодні в Держдумі Росії проходять слухання з питання російсько-українських відносин. Під час дебатів депутати закликали переглянути формат відносин з Україною, зокрема, вийти з Договору про дружбу і співпрацю між РФ і Україною, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко хоче, щоб Росія переглянула Договір про дружбу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути