Ексклюзиви
вівторок, 01 квітня 2008 12:46

У Росії прокоментували бажання України вступити в НАТО

Вступ України в НАТО "спричинить за собою глибоку кризу в російсько-українських відносинах".

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Росії Григорій Карасін, виступаючи в Держдумі на слуханнях, присвячених стану російсько-українських відносин, передає ИТАР-ТАСС.

"Ця криза найнегативнішим чином позначиться і на загальноєвропейській безпеці. Так що вибір, і вибір стратегічний має зробити і Захід", - підкреслив Карасін.

"Питання стоїть прямо - які відносини з Росією відповідають західним інтересам. Думаю, що нав"язувати Україні роль буфера між Європою і Росією, - значить принижувати значення самої України", - сказав він.

"Набагато конструктивніше разом вибудовувати відносини з навколишнім світом, у тому числі і з європейськими країнами. Тим більше, що Росія й Україна є невід"ємною частиною Європи, європейської культури, політики й економіки", - зазначив Карасін.

У той же час він заявив, що встановлення "міцних дружніх і добросусідських відносин з Україною є безумовним зовнішньополітичним пріоритетом Росії".

"Для нас процеси, що відбуваються в російсько-українських зв"язках, - не шахівниця, на якій можна грати хитромудрі комбінації", - підкреслив Карасін.

"Для нас світ, спокій і економічне процвітання двох держав, де проживають майже 200 млн осіб, життєво необхідні для нормального демократичного розвитку російського суспільства", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «У Росії прокоментували бажання України вступити в НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути