Ексклюзиви
пʼятниця, 21 березня 2008 17:08

Україна не відкличе свій миротворчий контингент з Косово

Україна не планує відкликати свій миротворчий контингент з Косово.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні журналістам сказав міністр закордонних справа України Володимир Огризко після завершення засідання Ради національної безпеки і оборони.

"Миротворча діяльність України буде продовжена. Питання про виведення нашого контингенту з Косово не стоїть", - сказав Огизко.

Він наголосив, що буде проведене додаткове ретельне розслідування обставин поранення миротворців та загибелі одного з них у Косово. За словами міністра, МЗС постійно контактує з цього приводу з Секретаріатом ООН.

Огризко також запевнив, що будуть шукатись нові шляхи і засоби для забезпечення безпеки українських миротворців. В тому числі в контексті взаємодії з KFOR (миротворчі підрозділи, які діють в Косово за мандатом НАТО – УНІАН).

Огризко також висловив співчуття родині загиблого українського офіцера, наголосивши, що це непоправна втрата.

Відповідаючи на запитання, міністр також додав, що є цілком нормальним, що в демократичній державі народні депутати порушують питання про виведення миротворців. "Це право депутатів, ставити таке питання, а право інших - погоджуватися чи не погоджуватися з тими чи іншими висновками", - додав Огризко, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Україна не відкличе свій миротворчий контингент з Косово». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути