Ексклюзиви
четвер, 20 березня 2008 08:04

Буш дозволив військові постачання із США у Косово

 Джордж Буш підписав у середу розпорядження, згідно з яким США можуть тепер здійснювати військові постачання у Косово, повідомила прес-служба Білого дому.

"Я визнав, що постачання оборонних товарів і оборонних послуг у Косові укріплять безпеку США і просуватимуть мир у всьому світі", - йдеться у  тексті розпорядження американського президента.

У розпорядженні Буша, направленому їм на ім"я держсекретаря США, главі зовнішньополітичного відомства наказано передати даний документ у американський конгрес, оскільки рішення президента вносить зміни в закони США про іноземну допомогу і про контроль над експортом.

Косовський парламент в односторонньому порядку проголосив декларацію про незалежність від Сербії 17 лютого. На даний момент новий статус південної сербської провінції визнали понад 30 держав, зокрема США і багато країн ЄС.

У середу на брифінгу у Вашингтоні заступник офіційного представника держдепартаменту США Том Кейсі знов заявив, що адміністрація Буша виступає за територіальну цілісність Косова і проти будь-якого розділення краю.

"Ми абсолютно проти розділення (Косова)", - заявив Кейсі.

За його словами офіційний Вашингтон виступає за реалізацію на всій території Косова плану, запропонованого спецпосланником ООН Марті Ахтісаарі, який передбачає захист і гарантії прав меншин.

"Наша політика по Косову дуже ясна - ми вважаємо, що повинні просуватися вперед в реалізації "плану Ахтісаарі" на всій території Косова і це включає ті області, в яких проживають серби і інші меншини", - сказав Кейсі. РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Буш дозволив військові постачання із США у Косово». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути