четвер, 20 березня 2008 07:10

У Вінниці відкриють консульство Польщі

Договір про співробітництво між областю та Лодзьким воєводством Польщі підписали губернатор Вінниччини та маршалек воєводства.

— Запросим вінницьких підприємців до Лодзя, — каже маршалек Влодзімєж Фісяк. — Потім наші бізнесмени закладуть тут підприємства.

370 тис. вінничан мають польське коріння. Для таких людей створена програма "Карта поляка". Нею передбачене отримання безплатної візи до Польщі та безкоштовного навчання й медичного обслуговування. Аби одержати їх, слід довести, що батьки чи бабуся з дідусем мають польське коріння.

12 березня делегація Вінницької обладміністрації поїхала до Свєнтокшиського воєводства. Там мають домовитися про відкриття автобусного маршруту між Вінницею та містом-побратимом Кельце.

— Плануємо відкрити Генеральне консульство Республіки Польща у Вінниці, яке видаватиме візи, — ділиться планами губернатор Олександр Домбровський, 45 років. — Є підстави вважати, що воно запрацює цього року.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці відкриють консульство Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути