Ексклюзиви
понеділок, 17 березня 2008 16:27

Польський учений довів існування Бога

Польський учений довів існування Бога

Польський священик і математик Міхал Ґеллер, 72 роки, за допомогою математичних формул опосередковано довів існування Бога. За це він отримав престижну нагороду в галузі науки Фонду Темплтон у розмірі $1,7 млн.

Ґеллер не вивів власної формули. Він розробив складний ланцюг із математичних та фізичних формул, які послідовно доводять акт "створення". Рівняння включають у себе розрахунки всього відомого науці — від космічних тіл величезного розміру до дрібних молекул, з яких складається людина. Його дослідження йдуть далі вчень Ейнштейна квантової механіки, космології, фізики та математики.

Науковці вважають, що відкриття Ґеллера зможуть в майбутньому допомогти вирахувати прямі докази існування Бога.

Фонд Темплтона 35 років присуджує премію "За прогрес у дослідженнях або відкриттях в галузі духовних реалій". Суму винагороди змінюють щороку з огляду на те, щоб вона перевищувала Нобелівську премію.

За часів Другої світової війни Міхал Ґеллер із батьками переїхав до Львова, а звідти до Сибіру, де закінчив початкову школу. По закінченні війни, родина знову перебралася до Польщі. За рішення сина вступити до семінарії батька неодноразово переслідували. Проте хлопець досяг успіхів у теології. Він працював у найкращих університетах Європи, зокрема в англійському Оксфорді та бельгійському Льєжі.

Ґеллер тісно спілкувався з покійним Папою Римським Іваном Павлом ІІ, який щороку запрошував до своєї літньої резиденції в Італії визначних науковців у галузі філософії, математики та метафізики.

Польський вчений планує віддати свою премію на створення нового Центру Коперника у Кракові, який займатиметься подальшими дослідженнями в сфері науки й теології.

Зараз ви читаєте новину «Польський учений довів існування Бога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути