Ексклюзиви
пʼятниця, 14 березня 2008 18:58

Ющенко прямо в аеропорту вислухав доповідь Тимошенко про газ (ФОТО)

 

Президент Віктор Ющенко та прем"єр Юлія Тимошенко позитивно оцінили підписані угоди між НАК "Нафтогаз України" та РАО "Газпром".

Про це сказано у повідомленні прес-служби президента, в якому йдеться про зустріч Ющенка з Тимошенко та головою НАК "Нафтогаз України" Олегом Дубиною в аеропорту "Бориспіль" після завершення візиту президента до Польщі.

Під час зустрічі керівник уряду та голова НАК "Нафтогаз" представили президентові доповідь щодо останніх газових угод, досягнутих під час переговорів у Москві.

"Віктор Ющенко та Юлія Тимошенко оцінили це як перший крок переходу на прозорі та прямі відносини між державними газовими компаніями України та Росії", - сказано у повідомленні.

На думку президента та прем"єра, угода в цілому відповідає домовленостям президентів України та Росії від 12 лютого ц.р., а також директивам Ющенка.

Зокрема, у договорі дотримано умову про те, що у 2008 році Україна отримає газ по ціні 179,5 дол. США за тисячу кубометрі, з українського ринку будуть усунуті комерційні посередники.

Водночас, як сказано у повідомленні, за згодою з російською стороною, залишається низка принципових питань.

Зокрема, баланс і ціна імпортного газу для України на 2008 і подальші роки, умови і процедурний формат роботи на українському ринку дочірньої структури РАТ "Газпром".

"З цього приводу уже найближчим часом буде продовжено переговорний процес на рівні господарюючих суб"єктів та урядів обох держав", - сказано у повідомленні, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину « Ющенко прямо в аеропорту вислухав доповідь Тимошенко про газ (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути