Ексклюзиви
вівторок, 11 березня 2008 10:09

Екс-глава СБ Грузії стверджує, що Патаркацишвілі вбили спецслужби

Екс-глава СБ Грузії стверджує, що Патаркацишвілі вбили спецслужби
Грузинський опозиціонер і бізнесмен Бадрі Патаркацишвілі помер не від серцевого захворювання, а від секретного препарату, що не залишає слідів в організмі жертви, стверджує колишній глава Служби безпеці Грузії Ігор Георгадзе.

"Для мене очевидно, що смерть Бадрі сталася не в результаті стресу, а в результаті "професійного" використання новітніх досягнень медицини. На жаль, медицина працює і в цьому напрямі. На мій погляд, це було вбивство з використанням новітніх засобів ліквідації політичних супротивників. Такі засоби є надбанням країн з високорозвиненими технологіями в області медицини. Лише п"ять-сім спецслужб можуть дозволити собі мати такі лабораторії і такі засоби. Засоби, які не залишають жодних слідів", – сказав Георгадзе в інтерв"ю газеті "Московський комсомолець".

За його словами, виявити такі препарати не може жодна експертиза, і в організмі Патаркацишвілі жодних слідів токсичних речовин не знайдуть. "Якщо ж такі все-таки будуть виявлені, це означає, що ми маємо справу з підходом дилетанта. Так було з Литвиненком. Адже професіонали розуміють, що такий спосіб ліквідації спецслужбами не використовується. А якщо використовується, то або профаном, або все-таки спецслужбою, яка хоче показати слід непрофесіонала. Інших варіантів немає".

Георгадзе підозрює грузинське керівництво в причетності до смерті Патаркацишвілі, що став, на його думку, сильною політичною фігурою наприкінці 2007 року. "Таким чином, усувається друга – після Жванії – реальна перешкода на шляху Саакашвілі. Через свою професію розглядати все це як випадковості я просто не маю права", – сказав колишній глава Служби безпеки Грузії.

Чутки про хворе серце Патаркацишвілі він вважає частиною добре спланованої операції: "Зверніть увагу, який була запущена чутка: мовляв, у Патаркацишвілі серце виявилось у вкрай запущеному стані. Це у Бадрі – 52-річного мужика в розквіті сил! Між іншим, він перебував під постійним медичним спостереженням. Та при його грошах можна було в разі чого нове серце пересадити".

Патаркацишвілі, один з найбагатших людей Грузії, що брав участь у президентських виборах 5 січня і обвинувачений у спробі держперевороту, помер 12 лютого в своєму особняку поблизу Лондона – за попереднім висновком, від серцевого нападу. На його похорон у Тбілісі ніхто з правлячої верхівки Грузії не прийшов, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Екс-глава СБ Грузії стверджує, що Патаркацишвілі вбили спецслужби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути