Ексклюзиви
четвер, 06 березня 2008 17:17

Роман Іена Мак"юена "Спокута" вийшов українською

Сьогодні в Україні стартує продаж книжки "Спокута" 59-річного британського письменника Іена Мак"юена українською мовою й одночасно DVD із однойменним фільмом Джо Райта, знятим за мотивами цього твору. Роман вийшов у львівському видавництві "Кальварія" у серії "Британський мейнстрім в Україні". Торік там уже видали книжку цього автора "Субота".

— Іена Мак"юена вважають одним із найкращих сучасних британських письменників за його неоднозначні твори про кохання, пристрасть, про чоловіче й жіноче, — каже Ксенія Сладкевич із видавництва "Кальварія". — Його "Спокута" є потужним романом, але ще й — класичною мелодрамою у стилі "Розвіяних вітром", лише жорсткіша й трагічніша.

Головна героїня — 13-річна Брайоні — талановита дівчинка з багатою фантазією, яка пише п"єси й вигадує різні історії. Вона знає, що її сестра закохана в сина служниці. Та коли їхню кузину Лолу ґвалтують, Брайоні розповідає, що це зробив коханий сестри. Невинного хлопця відправляють до в"язниці, а між сестрами до кінця життя спалахує ненависть. Через багато років наклепниця розуміє: вона зламала життя двом закоханим. Тому намагається спокутувати провину.

З англійської роман переклав Віктор Дмитрук, колишній професор кафедри світової літератури Львівського університету ім. І.Франка. Він уже перекладав Томаса Г. Еріксена, Френсіса Фукуяму, Сьюзен Зонтаґ і Річарда Дж. Еванса.

"Спокута" коштуватиме в межах 20 грн.

Зараз ви читаєте новину «Роман Іена Мак"юена "Спокута" вийшов українською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути