вівторок, 04 березня 2008 13:44

Богатирьова: Тимошенко несе відповідальність за роботу Ради

Богатирьова: Тимошенко несе відповідальність за роботу Ради
Прем"єр-міністр України володіє усіма необхідними інструментами для розблокування роботи Верховної Ради, йдеться у заяві секретаря Ради національної безпеки та оборони Раїси Богатирьової.

"Верховна Рада України, всупереч Конституції України та нехтуючи представницьким мандатом виборців України, системно не працює як законотворчий орган", – йдеться у заяві.

На думку Богатирьової, криза у парламенті, штучно створена політиками, засвідчує нездатність національних партій нести консолідовану, програмну відповідальність за законотворчу політику та європейський вибір України, за розширення бази демократії, прав і свобод громадян, за протекціонізм національному товаровиробнику, підвищення добробуту населення і захист національного інтересу.

Богатирьова зазначає, що "принципову і особливу місію у цьому плані несе парламентсько-урядова коаліція, яка зобов"язана не лише виступати стабілізуючим та організуючим фактором діяльності українських національних законодавчих зборів, але і брати на себе головну відповідальність за недієздатність українського парламенту.

Саме вона, на чолі з урядом, в умовах, що склалися, у силу її конституційної і політичної функцій, зобов"язана, виходячи із імперативної волі виборців, забезпечити стабільність і дієздатність Верховної Ради України".

"Прем"єр-міністр України як лідер коаліції політичної більшості, що не оголосила про свій розпад і продовжує, відповідно до Конституції, свою діяльність, володіє усіма необхідними організаційними і політичними інструментами для розблокування роботи парламенту і активного забезпечення діяльності уряду необхідним законодавчим ресурсом", – наголосила секретар РНБО.

Таку ж відповідальність за стабілізацію ситуації в парламенті і формування спільної політики на обслуговування національних інтересів, на її думку, має нести і опозиція.

"Не можуть бути прийнятними для пояснення в цьому сенсі посилання на молодість політичної демократії в Україні, партійні амбіції і категоричні вимоги задовольнити ультиматуми", - заявляє Богатирьова.

Зараз ви читаєте новину «Богатирьова: Тимошенко несе відповідальність за роботу Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути