Ексклюзиви
неділя, 02 березня 2008 11:47

В ході безладів в Єревані загинули 8 чоловік

В ході безладів, подіям в столиці Вірменії в ніч на 2 березня, загинули 8 чоловік. Про це повідомляє ІА "Новости-Армения" з посиланням на прес-службу вірменської поліції. Остання, у свою чергу, посилається на дані, отримані від Міністерства охорони здоров"я республіки.

Джерело не уточнює, чи були загиблі учасниками безладів, мирними громадянами чи представниками правоохоронних органів. Обставини їхньої смерті розслідує Генеральна прокуратура республіки.

Поліція також повідомила, що по медичну допомогу звернулися 33 співробітники правоохоронних органів і військовослужбовців. Число постраждалих учасників безладів поки невідоме. Раніше повідомлялося, що на розгоні мітингу вранці 1 березня постраждала 31 людина, зокрема шість поліцейських.

Нагадаємо, що вранці 1 березня поліція розігнала масовий несанкціонований мітинг, який проводили прихильники колишнього президента Левона Тер-Петросяна, що відмовився визнати свою поразку на недавніх виборах. Після того, як наметове містечко, побудоване на Площі свободи в центрі Єревану, було ліквідоване, мітингуючі перемістилися до французького посольства і почали будувати барикади.

Протягом дня 1 березня між прихильниками Тер-Петросяна і поліцією продовжувалися зіткнення. Частина мітингуючих почала громити магазини і підпалювати автомобілі. Сам Тер-Петросян був блокований в своїй резиденціями співробітниками правоохоронних органів. Пізніше він виступив із закликом дотримувати режим надзвичайного стану, введений в Єревані. Після цього більшість його прихильників розійшлися по будинках, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «В ході безладів в Єревані загинули 8 чоловік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути