Ексклюзиви
неділя, 24 лютого 2008 10:58

Євросоюз почав евакуацію співробітників з півночі Косово

Європейський Союз тимчасово евакуював з півночі Косово співробітників своєї місії з міркувань безпеки. Вже тиждень в цьому районі місцеві серби активно протестують проти відокремлення краю від Сербії. Посланник ЄС Пітер Файт висловив надію, що вже незабаром всі співробітники повернуться до місця роботи - в Косовську-Мітровіцу.

Раніше Вашингтон розпорядився вивезти з Белграда членів сімей дипломатів і технічного персоналу американського посольства в Сербії. В четвер будівля дипломатичної місії США в Белграді була підпалена в ході масових протестів проти визнання рядом західних країн незалежності Косово.

Міністр Сербії по Косово Слободан Самарджіч звалив на США відповідальність за напади на іноземні посольства під час безладів в Белграді, повідомляє агентство Reuters.

"Причина насильства - порушення міжнародного права. Уряд Сербії і далі вимагатиме, щоб США узяли на себе відповідальність за порушення міжнародного права і від"їм частини території у Сербії", - сказав він.

Разом з тим, раніше в суботу держсекретар США Кондоліза Райс в ефірі телеканалу Euronews звалила відповідальність за напад на посольство США на сербський уряд, а дії бєлградської поліції із запобігання безладам Райс назвала неадекватними, повідомляє "Эхо Москвы".

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз почав евакуацію співробітників з півночі Косово». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути