субота, 23 лютого 2008 18:50

Тарасюк пояснив позицію України щодо Косово

Тарасюк пояснив позицію України щодо Косово.

Про це повідомила прес-служба НРУ в суботу, 23 лютого

Голова парламентського Комітету з питань європейської інтеграції, лідер Народного Руху України (НРУ) Борис Тарасюк вважає, що українська позиція щодо проголошення незалежності Косово полягає в тому, що вирішення проблеми має здійснюватися за згодою обох сторін - Белграда і Пріштіни.

"Україна з самого початку зайняла зважену, послідовну позицію, суть якої полягає в тому, що рішення питання Косово має здійснюватися за згодою обох сторін, тобто Белграда і Пріштіни, і що воно має здійснюватися в межах повноважень ООН, зокрема Ради безпеки ООН, яка єдина наділена повноваженнями і відповідає за підтримку міжнародного миру і безпеки", - сказав Тарасюк.

Він також нагадав, що досі Рада Безпеки ООН не ухвалила рішення щодо визнання незалежності Косово. "Більш того, односторонні дії Косово йдуть врозріз з положеннями резолюції Ради Безпеки ООН 1244 від 1999 року", - вважає глава парламентського комітету.

Тарасюк підкреслив, що заява МЗС України - "це перша проміжна реакція на проголошення незалежності Косово, це не останнє слово України". За його словами, "офіційна позиція повинна бути проведена і прийнята внаслідок серйозного обговорення на вищому рівні, наприклад, в межах розширеного засідання РНБО".

"Крім того, не можна забувати, що рішення про визнання тієї або іншої держави приймає Президент України. Віктор Ющенко свого слова ще не сказав, тому говорити про певну позицію України поки рано", - сказав депутат, повідомляє КорреспонденТ.

Зараз ви читаєте новину «Тарасюк пояснив позицію України щодо Косово». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути