Ексклюзиви
середа, 20 лютого 2008 11:33

Ющенко жорстко відчитав Тимошенко за газ

Ющенко жорстко відчитав Тимошенко за газ
Президент Віктор Ющенко закликав прем"єр-міністра Юлію Тимошенко та членів її Кабінету міністрів не політизувати питання газових відносин України та Росії.

Про це він сказав під час зустрічі з Тимошенко напередодні її візиту до Російської Федерації, повідомляє прес-служба президента.

"Те, що заборгували, треба платити, або наша країна стане перед викликом, за який дуже дорого заплатить. Я просив би це врахувати при організації переговорів у Москві", – заявив Ющенко.

На початку зустрічі глава держави відзначив, що домовленості президентів України та Росії, що 7,5 млрд. грн., які Україна заборгувала за останні 4 місяці за газ, повинні були у розрахунках розпочатися з 14 лютого.

"14 лютого країна повинна була розрахуватися повністю за весь спожитий газ 2007 року. На сьогодні із 7,5 мільярдів боргів через великі зусилля, в тому числі мої особисто, погашено 1,5 млрд.", – наголосив Ющенко.

Президент жорстко розкритикував дію Міністерства фінансів, яке досі не "не заплатило жодної копійки "Нафтогаз України" по тих компенсаціях, які передбачені бюджетом". "Дану ситуацію я розглядаю як саботаж", – заявив Ющенко.

Глава держави ще раз наголосив, що на рівні президентів було досягнуто порозуміння щодо проблем 2007 року і щодо забезпечення організації ринку 2008 року.

Ющенко висловив занепокоєність, що до сьогодні уряд практично нічого не зробив для вирішення газової проблеми, що йде в порушення як домовленостей Ющенка і Путіна, так і рішень, прийнятих на засіданні РНБО від 1 лютого.

Глава держави закликав прем"єра та членів її Кабінету не політизувати дане питання. При цьому він повідомив, що секретаріат президента підготує відповідну інформацію російській стороні про стан і проведення розрахунків, які була зобов"язана провести Україна, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко жорстко відчитав Тимошенко за газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути