середа, 20 лютого 2008 09:30

США: "Україні не варто боятися російських ракет"

США: "Україні не варто боятися російських ракет"
Україна може розраховувати на підтримку Сполучених Штатів Америки у ширших європейських питаннях і у відносинах з НАТО. Про це заявили американські конгресмени, знаходячись у вівторок в штаб-квартирі Радіо "Свобода" у Празі.

Вони також завірили, що США залишаються відданими гарантіям безпеки України і робитимуть все можливе, щоб зберегти її територіальну цілісність і захистити від погроз.

"Сполучені Штати робитимуть все, що буде в їх силах для того, щоб зберегти територіальну цілісність України і захистити її від погроз", - сказав член Американської комісії Хельсінкі сенатор Бен Кардін.

Інший член делегації Конгресу США Елсі Гестнгс висловив сумнів щодо серйозності російської риторики про можливе перенацілювання на Україну ракет, якщо Україна вступить у НАТО.

Гестінгс, що очолює комісії Конгресу з безпеки і співпраці в Європі, відзначив:

"Скільки триває перенацілення ракети в певному напрямі? Кілька хвилин. Якщо ви не зробили це сьогодні, ви можете це зробити завтра. Немає великого значення, куди вони націлені. Мене більше хвилює те, хто буде настільки дурний, що натисне на спуск. Країни, які мають ядерну зброю, мають достатньо зброї, щоб знищити світ десятки разів".

Як відомо, минулого тижня президент Росії Володимир Путін пригрозив перенацілити на Україну ядерні ракети, якщо Україна увійде до НАТО і погодиться на розміщення американських систем протиракетної оборони.

Американський сенат підтримав надання Україні плану дій щодо членства в НАТО на саміті країн Північноатлантичного альянсу в Бухаресті.

З Праги делегація конгресу відправляється до Відня, де братиме участь у зимовій сесії Парламентської асамблеї Організації по безпеці і співпраці в Європі, повідомляє Українська Правда.
Зараз ви читаєте новину «США: "Україні не варто боятися російських ракет"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути