Ексклюзиви
вівторок, 25 грудня 2007 07:01

Екс-мера Самбора Тараса Тершовчина знову судитимуть

18 грудня Верховний суд України поновив справу проти колишнього міського голови Самбора на Львівщині Тараса Тершовчина, 46 років. Екс-мера звинувачують у вимаганні хабарів у семи приватних підприємців.

У вівторок Верховний суд скасував виправдальні вироки Залізничного районного та Апеляційного судів Львівської області.

— Після такого рішення Тарас Тершовчин автоматично став підсудним, — говорить адвокат підприємців Наталія Крісман, 34 роки. — Це подарунок усім жителям Самбора до Нового року. Як бачимо, екс-мерові доведеться відповісти за скоєне.

Тараса Тершовчина рішення суду обурило.

— Ці судді не дивилися мені в очі, — розповідає він. — На вирок упливав народний депутат Ярослав Кендзьор. Попередні рішення взагалі не бралися до уваги. А вони доводили, що хабара не було. Адже приміщення, за яке нібито давався хабар, не було в підпорядкуванні міської ради.

Тершовчина затримали 4 серпня 2005 року після того, як він взяв $5 тис. від власниці фірми "Черемшина" 48-річної Оксани Сороки. Десять місяців колишній мер провів у СІЗО. У червні 2006-го його відпустили під заставу через погіршення здоров"я. У лютому цього року суддя Залізничного райсуду Ігор Ганич зняв із Тершовчина всі обвинувачення. Апеляційний суд Львівської області підтримав виправдальний вирок.

Справу повторно слухатимуть у Залізничному райсуді Львова.

Зараз ви читаєте новину «Екс-мера Самбора Тараса Тершовчина знову судитимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути