Ексклюзиви
середа, 12 грудня 2007 13:30

"Через 5-7 років ЄС прагнутиме в союзну державу Росії та Білорусі"

"Через 5-7 років ЄС прагнутиме в союзну державу Росії та Білорусі"

Державний секретар союзної держави Росії та Білорусі Павло Бородін на прес-конференції в Москві в середу 12 грудня заявив: "Зараз ми прагнемо в Євросоюз, але запевняю вас, що через п"ять-сім років ЄС прагнутиме в союзну державу". Його слова наводить РИА Новости.

"Що у них там є, окрім пива і сосисок у них нічого немає, а у нас є все - величезна територія, національні проекти, робочі місця, затребуваність", - відзначив держсекретар.

Бородін пояснив, що труднощі для об"єднання Росії і Білорусії створюють головним чином "шахраї". "Чому важко йде (об"єднання) - це і бомжу зрозуміло, - сказав держсекретар. - Нафта купується за 80 доларів, а продається по 600. Коли ми зробимо єдину економіку, єдину платіжну одиницю, єдині виробничі справи і програми, тоді нашим шахраям, яких багато і в Росії, і в Білорусі, робити буде нічого".

Крім того, як передає "Интерфакс", Бородін повідомив, що в ході візиту президента Росії Володимира Путіна до Мінська 13-14 грудня він обговорить з своїм білоруським колегою ОлександромЛукашенко питання, пов"язані з бюджетом союзної держави, введенням єдиної валюти, підготовкою конституційного акту, питання зовнішньої політики і двосторонніх економічних відносин.

Кажучи про перспективи підписання конституційного акту, Бородін підкреслив, що воно ще тільки готується. "Європейський союз переписав конституцію Радянського Союзу під себе, і ми теж хочемо переписати конституцію СРСР під конституцію союзної держави", - сказав він. За словами Бородіна, розглядається декілька варіантів структури влади союзної держави: "Є варіанти, що президент Росії стане президентом Союзної держави, а віце-президентом - голова Білорусії. Є варіанти, коли президент вибиратиметься колегіально, а віце-президентами стануть голови двох наших держав. Є і інші варіанти", повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «"Через 5-7 років ЄС прагнутиме в союзну державу Росії та Білорусі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути