вівторок, 23 жовтня 2007 15:35

Шашлик маринують у пиві з вишнями та родзинками

— У нашому меню переважають страви домашньої кухні, — розповідає Володимир Бугеренко, 36 років, власник кафе "БМВ" у селі Велика Кириївка Бершадського району на Вінниччині. — Та щодня замовляють не менше 20 порцій шашлику.

Володимир користується старовинним рецептом. Смажить м"ясо, вимочене в маринаді з вишнями та родзинками.

— Подейкують, колись пан із нашого села полюбляв такий шашлик, називав його царською стравою, — усміхається чоловік. — Уперше такий шашлик я приготував на свій день народження. Гостям сподобалося, тепер і в кафе готую.

Для шашлику бере свиняче філе чи ошийок. Робить особливий маринад.

— Царський шашлик можна приготувати вдома,— ділиться рецептом Володимир. — В емальовану каструлю з м"ясом додаю нарізану кружальцями цибулю. Заливаю пивом "Оболонь преміум", вичавлюю сік лимона. Туди даю вишні й ізюм. Перед тим заливаю їх окропом. Даю настоятися 20 хвилин. Потім додаю чорний мелений перець та сіль. Усе вимішую. Свинину добу тримаю в маринаді.

М"ясо на шампурі запікається за 20–25 хв. 250 г страви в кафе коштує 15 грн.

— Одні полюбляють, аби м"ясо було з цибулею та помідорами, інші — з голландським сиром, — зауважує Борис Онуфрієць, 36 років, співвласник кафе. — Деяким смакує шашлик із оливками.

Нещодавно Володимир Бугеренко довідався рецепт шашлику по-східному. До маринаду слід додавати ложку меду. Каже, спробує, а потім запропонує клієнтам.

Для царського шашлику на 2 кг свинячого м"яса треба 4–6 цибулин, пляшку пива, 1 ст. л родзинок, 1 ст. л вишень (улітку свіжих, а взимку — консервованих), половину невеликого лимона, лавровий лист, сіль і перець.

Зараз ви читаєте новину «Шашлик маринують у пиві з вишнями та родзинками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути