Ексклюзиви
пʼятниця, 21 вересня 2007 07:05

У Джулинці збудували громадський курінь

Автор: фото: Ярослав БЕРШАДСЬКИЙ
  Анатолій Коломієць із Джулинки Бершадського району нині працює в теплицях у Данії. Познайомився через Інтернет із дівчиною Вікторією з Харкова. Приїхав в Україну й вирішив одружитися. Святкували весілля в курені. На фото він танцює з сестрою нареченої Оле
Анатолій Коломієць із Джулинки Бершадського району нині працює в теплицях у Данії. Познайомився через Інтернет із дівчиною Вікторією з Харкова. Приїхав в Україну й вирішив одружитися. Святкували весілля в курені. На фото він танцює з сестрою нареченої Оле

Під селом Джулинка Бершадського району в курені, вкритому очеретом, відпочивають місцеві й приїжджі. Сюди приїздять навіть із сусідньої Черкаської області. Кожен прибирає після себе. За порядком стежать охоронці від села. Оренда куреня — безкоштовна.

Курінь на березі Бугу зробили селяни разом із працівниками місцевого підприємства "АГРО-Клондайк".

— Я родом із Рівненської області. Там бази відпочинку роблять у такому стилі, з очерету, — каже заступник директора підприємства Сергій Васильович Сечко. — От і вирішив зробити, щоб люди могли відпочити. Сам туди гостей запрошую.

За столами під навісом сідають 150 людей. На плетеному тину висять горщики та глеки. Увечері під стелею запалюють гасовий ліхтар. Біля куреня є ще один навіс, під яким плита на дровах. Особливо смачною виходить смажена на великій сковороді картопля. Стоять тут і казанки для юшки. Поряд є копанка із джерельною водою.

— У червні збудували все це за тиждень. Глечики сам приніс від матері, ще люди давали. Тут є навіть так звані двійнята — два сполучених горщики, — хвалиться сільський голова 40-річний Петро Швець. — Очерет для покрівлі та стін нарубали тут, на річці, та на ставках у селі.

Поряд із куренем — майданчик для волейболу. Сітку для гри подарував один  підприємець. Він часто сюди приїздив улітку. Брав її щоразу з собою, а потім і залишив.

Біля куреня ще мають поставити два дерев"яні будиночки. Тоді можна буде відпочивати зимою.

Село Джулинка розташоване на лівому березі Бугу. До Бершаді — 25 км. Тут близько 5 тис. жителів. Є відділення "ПриватБанку", "Ощадбанку", зо 30 магазинів, десяток барів. Працюють комбікормовий завод, хлібоприймальний пункт, інкубаторна станція, цегляний завод на два цехи. Компанія "Київстар" два роки тому встановила в селі вишку для мобільного зв"язку.

Зараз ви читаєте новину «У Джулинці збудували громадський курінь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути