Ексклюзиви
четвер, 06 вересня 2007 08:50

Геї та лесбіянки підтримують Тимошенко, але Турчинов їх відлякує (ФОТО)

За словами лідера Гей-Форуму України Святослава Шеремети, "відсоток "гей-лесбійських" голосів, на які може розраховувати Юля, досить великий".

Однак чимало прихильників геїв та лесбіянок Тимошенко ризикує втратити через заяву, зроблену днями другим номером у виборчому списку БЮТ Олександром Турчиновим.

"Ми – категорично проти! Це великий гріх", - сказав Турчинов в інтерв"ю "Українській правді" у відповідь на питання про ставлення БЮТу до одностатевих шлюбів.

"Якщо людина сповідує нормальні погляди, то ви її називаєте консерватором, а того, хто? пропагує содомію – ви називаєте прогресивною людиною. Це все – збочення, наслідки сучасної схибленої уяви", - роз"яснив бютівець, перший заступник голови партії "Батьківщина".

Саме ці слова і стали каменем спотикання для прихильників БЮТу із нетрадиційною сексуальною орієнтацією. Адже не так давно сама лідерка блоку говорила зовсім інше, наголосивши на праві вибору кожної окремої людини.

"Мені хотілося б, щоб чоловіки любили жінок, а жінки - чоловіків. Але якщо відбувається інакше, то кожен повинен мати право вибору своєї долі", - цитує лідер Гей-Форуму слова Юлії Володимирівни, які прозвучали у її відповідях під час чату 5-го квітня 2004-го на сайті лідерки БЮТу.

Тоді, за словами того ж Шеремети, "дуже чуттєвий" гомосексуальний електорат по-серйозному проникся позицією, виголошеноюТимошенко.

"Тим більше, що станом на 2004 рік ніхто з провідних українських політиків нічого подібного не говорив і поготів. Не секрет, що на виборах–2006 велика кількість виборців - представників ЛГБТ-спільноти підтримали саме БЮТ", - додав він.

"І гомофобна заява, зроблена Олександром Валентиновичем, імовірно, по необачності, може цей відсоток скоротити", - доповнив свою думку лідер Гей-Форуму.

Особливо небезпечною ситуація здається, враховуючи, що, за словами Шеремети, "деякі члени Гей-Форуму України і багато інших гомосексуалів є членами й активістами партії "Батьківщина"...

Тому спільнота лесбіянок, геїв, бісексуалів та трансексуалів хоче ще раз почути від самої Юлії Володимирівни про ставлення її блоку до проблеми прав геїв та лесбіянок України.

"Нам потрібні чіткі орієнтири, щоб поставити галочку у певній клітинці виборчого бюлетеня", - наголосив наостанок лідер Гей-Форуму.

За матеріалами прес-служби Гей-Форуму України

Фото з офіційного сайту Юлії Тимошенко та з сайту http://www.svali.ru
Зараз ви читаєте новину «Геї та лесбіянки підтримують Тимошенко, але Турчинов їх відлякує (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути