Ексклюзиви
четвер, 14 вересня 2006 19:11

Помер Анатолій Зеленцов

 

Помер на 72-му році життя Анатолій Зеленцов. З 1971-го він завідував науковою лабораторією київського "Динамо", яка в народі іменувалася "центром Зеленцова". Його називали батьком "наукового" футболу. Зеленцов розробив точну систему розрахунку тренувального процесу, математичне моделювання навантажень. Його методам цілком довіряв Валерій Лобановський, а лекції Зеленцова слухали тренери чемпіонів світу Енцо Беарзот та Франц Беккенбауер.

— Зеленцов був дуже порядною людиною, — розповідає "ГПУ" колишній гравець київського "Динамо" Андрій Баль, 48 років. — Сумлінно виконував свою роботу. З нами, динамівцями, практично не спілкувався, розмовляв здебільшого з Лобановським. Ясно, що й на застілля гравці його не запрошували. Чув, що Зеленцов хворів останні два роки.

Учора з Анатолієм Зеленцовим прощалися у нього вдома на Трьохсвятительській. На Байковому цвинтарі тіло Зеленцова піддали кремації. Його прах перевезуть на Лук"янівське кладовище.

У Анатолія Зеленцова залишилися дружина та донька.

Зараз ви читаєте новину «Помер Анатолій Зеленцов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути